Koomans agrarische dienstverlening is het adres voor hoogwaardige kwaliteit ruwvoeder. Bij ons zijn namelijk alle producten gegarandeerd vrij van schadelijke onkruiden en kunnen op aanvraag met analyse geleverd worden. Zo willen we zoveel mogelijk een constante en gegarandeerde kwaliteit aan producten leveren. 

Graslanden

Veruit het meeste van onze aangeboden producten worden in eigen beheer geteeld en verwerkt tot eindproduct. In de omgeving Noord-Oost Drenthe en Zuid-Oost Groningen telen wij op ruim 100 hectare gras wat gebruikt wordt voor de fourage handel. Gras telen doen wij op verschillende manieren namelijk;
 - Gangbaar. Dit resulteert in een mooi schoon product met een gemiddelde voederwaarde. 

- Beheersland,  op deze gronden liggen een aantal beperkingen die betrekking hebben op de biodiversiteit in dit gebied. Zoals bijvoorbeeld een uitgestelde maaidatum of het niet toepassen van bestrijdingsmiddelen. Dit resulteert in een product wat door een lagere voederwaarde zeer geschikt is voor paarden die niet al te veel beweging krijgen. 

- Speciale paarden mengsels, in dit grasland staat niet alleen het gangbare engelsraai gras maar een breder pakket aan verschillende grassoorten. Zoals bijvoorbeeld kropaar, rietzwenk en timotee. Deze mengsels zijn speciaal samengesteld voor hooi ten behoeve van paarden. Namelijk een zeer grove structuur, lage voederwaarde en een hoge diversiteit aan kruiden. 

Op ieder van onze percelen houden we mollen en onkruid onder controle, hier door waarborgen wij een hoogwaardige kwaliteit.

Neem gerust eens contact met ons op om meer informatie te krijgen over de verschillende mogelijkheden. 

 

Producten

Onze producten kunnen op diverse manieren worden geleverd.

Hooi

- kleine pakken zonder folie (ongeveer 18 kg)

- midibalen met folie (ongeveer 100-120 kg)

- rondebalen met en zonder folie (ongeveer 300-350 kg)

- grote vierkante balen met en zonder folie (ongeveer 400-500 kg)

 

Stro

- kleine pakken (ongeveer 15 kg)

- grote vierkante pakken (350-400 kg)

 

Onze producten kunnen in de regio Groningen en Drenthe bezorgd worden. Hierbij beschikken wij over een auto met aanhanger en trekker met wagen. Ook op locatie lossen is voor ons geen probleem. Neem gerust contact op voor de mogelijkheden, wij denken graag mee!